HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

10.14.2022

Kalaitzis.gr

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Η εταιρία Kalaitzis.gr συμμετέχει στην έκθεση Ψάρεμα Σκάφος – Thessaloniki Boat & Fishing Show 2022, 4 – 6 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες στα είδη αλιείας. Η διεύθυνση του καταστήματος είναι στο 14ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1925 στη Καβάλα από τον Αθανάσιο Καλαϊτζή τον πρεσβύτερο, ο οποίος άνοιξε το κατάστημα στην Κουντουριώτου 8 με είδη για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες κλείνοντας παράλληλα το μαγαζάκι του, με ψιλικά και είδη θαλάσσης.

Ανάμεσα στα είδη που παρείχε ήταν δίχτυα και παραγάδια από βαμβακερά νήματα, πολλά στριμμένα από οικοτεχνίες της Καβάλας και πετονιές φτιαγμένες από αλογότριχα στριμμένη, εισαγόμενη από την Αγγλία. Mετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αθανάσιου Καλαϊτζή στις 23 Μαρτίου του 1939, την επιχείρηση ανέλαβαν η σύζυγός του Ζωή και τα παιδιά του Μιχάλης και Γιώργος.

Το 1941 το κατάστημα μεταφέρθηκε στη Θεοδώρου Πουλίδου 10 και κατόπιν το 1947 στη Θεοδώρου Πουλίδου 8, μετά την καταστροφή των προηγούμενων εγκαταστάσεων από τους Βούλγαρους.

Μεγάλο μέρος του όγκου πωλήσεων, αποτελούσαν τα δίχτυα για πεζότρατες μέχρι τότε βαμβακερά, των οποίων η κατασκευή απασχολούσε αρκετές εργάτριες σε διάφορες οικοτεχνίες της Καβάλας.

Μέχρι την εμφάνιση, το 1950, της πρώτης νάιλον μεσινέζας εισαγόμενης από τη γερμανική DAMYL, το ιδιόκτητο στριφτήριο μεταξιού χρησιμοποιούσε μεταξότριχες φερμένες από την Ισπανία για την παραγωγή μεσινέζας για ψάρεμα. Τα παράμαλλα ήταν κατασκευασμένα από σπόρο μεταξοσκώληκα, τεντωμένο και στριμμένο, ενώ τα αγκίστρια ήταν της γνωστής Νορβηγικής εταιρείας MUSTAD.

Δειλά-δειλά, το 1953 ξεκίνησαν οι πρώτες εισαγωγές νάιλον διχτύων που ήταν πολύ ισχυρότερα και ανθεκτικότερα από τα αντίστοιχα βαμβακερά.

Το 1954 έκαναν την εμφάνιση τους στο κατάστημα τα πρώτα ψαροτούφεκα με λάστιχο της CAVALERO καθώς και ψαροτούφεκα ελατηρίου.

Το 1958 η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην Ερυθρού Σταυρού 14 στο λιμάνι της Καβάλας όπου διατηρείται εως σήμερα.

Το 1959 δημιουργήθηκε το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 6 στην περιοχή της παλιάς Σαλαμίνας και πολύ γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη των ντόπιων ψαράδων ώστε σιγά-σιγά να αποκοπεί από το κατάστημα της Καβάλας. Ο Γεώργιος Καλαϊτζής ανέλαβε το κατάστημα της Θεσσαλονίκης ενώ ο Μιχαήλ Καλαϊτζής αυτό της Καβάλας.

Από το 1967 εώς το 1982 ο Γεώργιος Καλαϊτζής διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων του και την πελατεία του στο κατάστημα της Μητροπόλεως 24 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκε σχεδόν παράλληλα με τη μεταφορά της ιχθυόσκαλας στο χώρο του τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Εκεί αναπτύχθηκε σημαντικά ο τομέας της ερασιτεχνικής αλιείας (ψάρεμα επιφανείας, υποβρύχιο ψάρεμα) και πολλά πρωτοποριακά προϊόντα έκαναν την εμφάνιση τους εκείνη την περίοδο.

Οι πρώτες στολές υποβρύχιου ψαρέματος της AQUA-LUNG, ρυθμιστές αναπνοής, ρυθμιστές πλευστότητας, αεροβόλα όπλα της MARES και οι πρώτες μάσκες σιλικόνης.

Το 1981 άνοιξε το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ 4 δίπλα στο Γερμανικό Προξενείο και λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε το κατάστημα της Βενιζέλου 4 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η μεγάλη ανάπτυξη του κέντρου της Θεσσαλονίκης και το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιούργησε λίγα χρόνια αργότερα, την ανάγκη για αποκέντρωση.

Έτσι το 1990 ξεκίνησε η λειτουργία του καταστήματος στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στην περιοχή Θέρμης, σε έναν χώρο 420m. Η θέση αυτή εξυπηρετεί τόσο τους ερασιτέχνες ψαράδες – αυτοδύτες που κατευθύνονται προς την Χαλκιδική όσο και τους επαγγελματίες ψαράδες της Χαλκιδικής και Νέας Κρήνης που αποφεύγουν την ταλαιπωρία του κέντρου.

Το 2004 ξεκίνησε το ηλεκτρονικό κατάστημα στη διεύθυνση www.kalaitzis.gr ή στο www.fishing-diving.gr που πλέον έχει εμπλουτιστεί με εκατοντάδες προϊόντα για το ψάρεμα, τη κατάδυση, το σκάφος και τη κατασκήνωση.

B&F SHOW 2024
MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

07-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

SILVER SPONSOR

Silver Sponsor


POOL SPONSOR

Pool Sponsor


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

to be announced

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

* Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών (ΣΕΜΕΞ), του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

* Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών & Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψήφιων Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων/Κατασκευαστών Ειδών Αλιείας και τέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor