HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025

10.27.2022

Εξοπλισμός και σκάφη για επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών «Rent a Boat»

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός αυξάνεται, τόσο περισσότερο η ενοικίαση σκαφών αναψυχής γίνεται ένα απαραίτητο τουριστικό προϊόν που δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Όλα δείχνουν πως η τάση ενισχύεται, αφού οι διακοπές με σκάφος είναι το νέο trend, από την απλή ενοικίαση μίας βάρκας (μικρού σκάφους αναψυχής) χωρίς δίπλωμα για θαλάσσια περιήγηση, έως και την ενοικίαση ενός μεγαλύτερου σκάφους, με skipper ή χωρίς για μία ή περισσότερες ημέρες.

Όποια και να είναι η χρήση του σκάφους, είτε για βόλτα και μπάνιο σε κοντινές παραλίες, είτε για πολυήμερα πιο μακρινά ταξίδια (island hopping) και ναυτικό τουρισμό, το κόστος είναι προσιτό, και πολλές φορές μικρότερο από το κόστος αγοράς και ιδιοκτησίας ενός σκάφους.

Όσοι έχουν ήδη εταιρία ενοικίασης σκάφους προς αναψυχή ή θέλουν να δημιουργήσουν νέα επιχείρηση εκμίσθωσης σκαφών, ή θαλασσίων σπορ, μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης ή επιδότησης που παρέχονται, και να επιλέξουν μεταξύ των μεγαλύτερων brand σκαφών καθώς και ελληνικών ναυπηγείων.

Οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ για τουριστικά σκάφη περιλαμβάνουν δραστηριότητες για σκάφη αναψυχής που συνδέονται με θαλάσσιες περιηγήσεις, κρουαζιέρες ή άλλα επαγγελματικά σκάφη για θαλάσσια sports. Το τουριστικό σκάφος μπορεί να επιδοτηθεί μέσω τοπικών προγραμμάτων LEADER, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, έως 50%, ενώ η επιδότηση για επενδύσεις σε εξοπλισμό επί του σκάφους φτάνουν το 85%.

Η απαιτητική χρονιά του 2023

Φέτος, είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότερες επιχειρήσεις με σκάφη σε παραθαλάσσια μέρη αλλά και νησιά είχαν μία πολλή δυνατή σεζόν, με την ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά. Αυτό συμβαίνει όμως και στις παραδόσεις σκαφών και ναυτικών κινητήρων, με τα ναυπηγεία και τις εισαγωγικές εταιρίες να έχουν κλεισμένες παραδόσεις ακόμα και έως το τέλος του 2023.

Για όποιον λοιπόν θέλει την επόμενη σεζόν να εμπλουτίσει την γκάμα σκαφών, καλείται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατό ώστε να εξασφαλίσει την επένδυση του για τη σεζόν του 2023 και η Thessaloniki Boat & Fishing Show 2022 είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί!

Η πρώτη ναυτική έκθεση στην Βόρεια Ελλάδα

Για τους επαγγελματίες, η ΤHESSALONIKI BOAT & FISHING SHOW θα αποτελέσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σκάφη, προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα άλλο ΝΕΟ κοινό, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων συνεργασιών στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και τις γειτονικές χώρες. Οι λάτρεις της θάλασσας, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την μεγαλύτερη γιορτή της θάλασσας και στην Βόρεια Ελλάδα, όπου η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζει εύκολη επισκεψιμότητα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο HALL 13, το μεγαλύτερο κτίριο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της πόλης, μπροστά από την εμβληματική πλατεία ΧΑΝΘ και το Λευκό Πύργο. Επιπλέον θα υπάρχουν σκάφη και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Α’ μέρος: «Προοπτικές του Θαλάσσιου Τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα» το οποίο συνδιοργανώνεται με το ka-business.gr. Συντονίστρια του συνεδρίου η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου με σημαντικούς ομιλητές από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Thessaloniki Boat & Fishing Show 2022 | Sea & Tourism Expo μπορείτε να επισκεφθείτε το site: https://thessaloniki.boatfishingshow.gr/

 Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
(ΔΕΘ HELEXPO – HALL 13)

 ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

4 – 6 Νοεμβρίου 2022

Ωράριο: Παρασκευή 13:00 – 21:00, Σάββατο / Κυριακή:10:00 – 21:00

B&F SHOW 2024
MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

07-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

SILVER SPONSOR

TO BE ANNOUNCED

POOL SPONSOR

TO BE ANNOUNCED

ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

TO BE ANNOUNCED

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

TO BE ANNOUNCED

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

TO BE ANNOUNCED

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

TO BE ANNOUNCED